top of page
Goed gevuld Alexanderplein tijdens Jaarmarkt 2023

Jaarmarkt 2023

vrijdag 28 juli 2023

Weer 
Na een week met kwakkeld zomerweer was het even spannend hoe deze dag zou verlopen. Tijdens het opbouwen in de ochtend nog wat regen, maar in de middag kwam de zon er door. Het was uiteindelijk perfect weer voor een marktbezoek.


Markt 
Ook dit jaar hebben we in samenwerking met EERI een zeer diverse markt neergezet. Een kleine aanpassing aan het parcours, waar het einde van de Schoolstraat ontbrak, maar verder tot de laatste plek gevuld met ruim 140 standplaatsen. Van plastic rietjes tot poffertjes en van panfluitmuziek tot schetsboek, een grote diversiteit!

Harmonieterras Alexanderplein 

​Het kloppend hart van de Méélse Jaarmarkt is toch echt het Harmonieterras op het Alexanderplein. Er was veel te beleven, zoals springkussens, een slingerbal en een draaimolentje. Ook vond de 2e editie plaats van het Open Meijels Kampioenschap Spijkerbroekhangen, gesponsord door Meeuwis Mode. Dit was wederom een groot succes. Verder was Meijel Schoon te zien met een bijzondere stand en haalde de dames van Girls Donate heel veel geld op voor het goede doel. DJ Jesse Strijbos zorgde voor de muziek op het plein, waar ook de danseressen van DéDé te zien waren. Goe Gehusseld liet van zich horen en de dag werd afgesloten met een spetterd en sfeervol optreden van Die Heimatkappelle. 


Horeca 

​Bij de Meijelse horeca was het druk tot in de late uurtjes. Bij de Heere van Meijel, waar de Pauke Pluum door een scherpe actie al vroeg uitverkocht was, stond DJ Rob Zelen op het feestplein. Café de Vangrail had uitgepakt met SuuS, Roy Moonen & La Fiesta Mania. Grand Café Goeije, waar het terras van begin tot eind bomvol zat, had The Deejays geprogrammeerd.

Aantal bezoekers 
+/- 6000 bezoekers vonden weer de weg naar Meijel, ondanks de afsluiting van de brug op de Heldensedijk.

Organisatie

De Jaarmarktcommissie van Harmonie Eendracht Meijel bestond in 2023 uit: Luke Franssen (voorzitter), Koos Hellenbrand, Jan Oomen, Pieter Steeghs, Lieke Lalieu, Liz Fransman en Willeke Lalieu. Ook veel dank aan alle vrijwilligers van Harmonie Eendracht Meijel.

Editie 2023: Over ons
bottom of page