top of page
Foto-2019-4.jpg

Jaarmarkt 2019

vrijdag 30 juli 2019

Weer 
Na het warmterecord van vorig jaar kunnen we dit jaar een nieuw record toevoegen. Tijdens deze dag werd het maar lieftst 39 graden in Meijel. Gelukkig koelde het na een kleine regenbui rond 18:30 even af, waarna het in de avond met zo'n 26 graden goed toeven was. Het noodweer met onsweerbuien en hagel is Meijel bespaard gebleven, ondanks de vele neerslag in de directe omgeving. 
 
Markt 
Door het tropische weer heeft een aantal marktlieden besloten de reis naar Meijel niet te maken. Dat was helaas terug te zien in de open stukken in de markt. Desondanks zijn we tevreden met de opkomst en is de markt prima verlopen.  

Foodtruckpleintje  
Nieuw dit jaar was een foodtruckpleintje, tussen 't Raodhusj en het Alexanderhof. Met aanbod van onder andere quessadilas, döner kebab, pizza, saté en suikerspin was dit een gezellige, knusse en lekkere toevoeging aan de markt. 
  
Alexanderplein 
In samenwerking met d'n Binger werd dit jaar gekozen voor  
het benutten van het eigen terras door dat uit te breiden. De trailer voor de muziek stond midden op het plein zodat de marktroute daarvoor langs liep en het terras met veel schaduw goed benut werden. De optredens van DéDé Danceballet trokken ook dit jaar weer erg veel publiek. Opnieuw viel de Jaarmarkt Bingo, gepresenteerd door Koos Grandioos, erg in de smaak, afgaande op de vele deelnemers. De DJ's Tuan Stekx en DJ Jarno hebben er een gezellig feestje van gemaakt. 
 
Kerk/Peelgeluk   
Door verbouwingen aan de kerk was het dit jaar niet mogelijk om de kerktoren te beklimmen en te genieten van het uitzicht voor de Peel. 
De promotie voor het Meijelse Peelgeluk werd leuk gedaan door een promoteam met een rad van fortuin en promotie-artikelen zoals stickers, ansichtkaarten en een shoptas. 
 
Horeca 
Op alle horecaterrassen was gezorgd voor livemuziek. Zo draaide op het harmonieterras Dj Tuan Steks wat zomerse plaatjes tijdens de middaghitte en verving DJ Jarno Die Heimat Kapelle en Einfach Böhmisch. Bij het Oranje Hotel trad de  
band La Grange (60's en 70's) op. In de buitendisco van de Heere van Meijel trad DJ Youp Fabé op en zong Mike Kanders Hollandse kneiters. Uitgaanscafé de Vangrail pakte uit met La Fiësta Mania en Edrie Antonissen.  

Aantal bezoekers 
Het aantal bezoekers wordt geschat op zo'n 5.000, door het warme weer een stuk lager dan normaal. De bezoekersstroom kwam pas rond 19:00 uur op gang, maar desondanks is de organisatie erg tevreden over het aantal bezoekers. Verder verliep het evenement geheel gesmeerd en heeft ook EHBO Meijel niet noemenswaardig hoeven in te grijpen. Daarmee is het een geslaagde tropische editie!  

Organisatie

De organisatie bestond in 2019 uit: René Naus (voorzitter), Luke Franssen (marktmeester), Koos Hellenbrand, Jan Oomen, Henry Simons, Lieke Lalieu, Stijn Theulen en Marlie van den Elsen.

Editie 2019: Over ons
bottom of page