top of page
Foto-2018-1.jpg

Jaarmarkt 2018

vrijdag 27 juli 2018

Weer
De editie van 2018 gaat de boeken is als de warmste editie van Jaarmarkt Meijel ooit. Er werden temperaturen gemeten van zo'n 37 graden! Tijdens de opening van de markt om 16:00 uur werd dit kwik gehaald. Daardoor kwam de markt een stuk later op gang en heeft een aantal marktkooplieden zich afgemeld. In de avond bleef het warm, waardoor het nog goed toeven was tot in de late uurtjes.

Markt
Door het tropische weer hebben er in 2018 een stuk minder marktlieden gestaan dan verwacht en gehoopt, maar met zo'n 90 deelnemers toch nog een erg goed aantal. Ondanks enkele lege plekken was de markt toch aardig gevuld en was er voor de bezoekers een divers aanbod van marktwaar te verkrijgen.

Alexanderplein
In samenwerking met d'n Binger werd dit jaar gekozen voor een groter terras, met loungebanken en meer sfeervolle aankleding. Dit pakte erg gezellig uit en tot in de late uurtjes hebben veel bezoekers hier gebruik van gemaakt. De oud-Hollandse kinderspellen waren ook goed in trek, door het warme weer werd het springkussen minder gebruikt. De optredens van DéDé Danceballet trokken ook dit jaar weer erg veel publiek. Nieuw dit jaar was de Jaarmarkt Bingo, gepresenteerd door Koos Grandioos. Dat viel erg in de smaak, afgaande op de vele deelnemers.


Kerk/Peelgeluk
Dit jaar was gelukkig de Kerktoren weer te beklimmen, onder professionele begeleiding van Brandweer Meijel. Ruim 100 personen hebben de tocht naar de toren afgelegd en genoten van het mooie uitzicht. Bij het nieuwe Peelpunt zorgde Classics4Ever voor wat gouwe ouwe muziek en deelde het dorpsoverleg Torrefslukskes uit  

Horeca 
Op alle horecaterrassen was gezorgd voor livemuziek. Zo draaide op het harmonieterras Dj Tuan Steks wat zomerse plaatjes tijdens de middaghitte en speelde Die Heimat Kapelle stemmingsmuziek in de avond. Bij het Oranje Hotel trad de  
band Experience (60's en 70's) op. Bij de nieuwe eetgelegenheid Nakal stonden ook 2 DJ's fijn te draaien. In de buitendisco van de Heere van Meijel trad DJ Maurice op en zong Raymon Hermans Hollandse kneiters. Uitgaanscafé de Vangrail pakte uit met feestbank Khick.


Aantal bezoekers 
Het aantal bezoekers wordt geschat op zo'n 4.500, door het warme weer een stuk lager dan normaal. De bezoekersstroom kwam pas rond 19:00 uur op gang, maar desondanks is de organisatie erg tevreden over het aantal bezoekers. Verder verliep het evenement geheel gesmeerd en heeft ook EHBO Meijel niet noemenswaardig hoeven in te grijpen. Daarmee is het een geslaagde tropische editie!

Organisatie

De organisatie bestond in 2018 uit: René Naus (voorzitter), Luke Franssen (marktmeester), Koos Hellenbrand, Piet Oomen, Henry Simons, Lieke Lalieu, Stijn Theulen en Marlie van den Elsen.

Editie 2018: Over ons
bottom of page