top of page
Foto-2017-2.jpg

Jaarmarkt 2017

vrijdag 28 juli 2017

Weer
Tijdens de opening van de markt scheen even de zon. Verder bleef het lang droog en bewolkt met een graad of 21. Vanaf 20:00 uur trok een regenbui over die duurde tot een uurtje of 22:00 uur. Dit resulteerde helaas in een afname van het aantal bezoekers, hoewel een heel groot gedeelte van de aanwezige mensen de markt al voor dit tijd bezoekt.


Markt
Het aantal deelnemende marktlieden was dit jaar met 120 iets minder dan de afgelopen jaren. Het parcours van de Kalisstraat tot aan de Schoolstraat stond goed gevuld, met name door het niet invullen van de Jan Truijenstraat. Hierdoor waren er weinig gaten tussen de verschillende kramen. De indeling zag er goed verzorgd uit.

Alexanderplein
De indeling hiervan was dit jaar anders: de trailer stond gepositioneerd aan de kant van de Rabobank, waardoor het plein veel meer openheid kreeg. Het terras daarvoor werd samen met d'n Binger ingericht en bemand. Voor de aanwezige kinderen vielen met name de klimtoren, het autoparcours en de opblaaskrokodil erg in de smaak. Elsa en Anna uit 'Frozen' vermaakten de jeugd met hun dansjes op de muziek van DJ Tuan Steks. Ook traden dit jaar weer enkele groepen van DéDé danceballet op, waarbij het erg druk was. Het avondprogramma werd traditioneel ingevuld door Die Heimat Kapelle, die zich niet door de regen lieten tegenhouden. Presentator: Jo Basten


Kerk/Peelgeluk
Helaas ontbrak het dit jaar aan voldoende personele bezetting om de kerktoren open te stellen en voor voldoende veiligheid te zorgen. Hierdoor was het niet mogelijk om de omgeving van Meijel vanuit de kerktoren te bekijken. Verder stond op het pleintje bij de kerk de truck van Peelgeluk, voor toeristische informatie over Meijel.


Horeca
Maar liefst twee nieuwe horecazaken tijdens deze editie: De Heere van Meijel in de Dorpsstraat (i.p.v. de Nostalgie) en Gastrobar d'n Burgeméster op het Raadhuisplein. Ze pakten goed uit met verschillende live-acts: Op het harmonieterras speelde Die Heimat Kapelle, op het Raadhuisplein organiseerde het Oranje Hotel samen met d'n Burgeméster de band Experience (60's en 70's). In de buitendisco bij de Heere van Meijel stond La Fiesta Mania (dj duo) en stapperij De Vangrail pakte uit met rock coverband D.E.M.

 
Aantal bezoekers
Het aantal bezoekers wordt geschat op 7.500, een lager aantal dan vorig jaar. Deze grote aantallen bezoekers kwamen gespreid tussen 16:00 en 21:30 uur, wat zorgde voor een gezellige drukte en weinig hinder. De regenbui zorgde ervoor dat er weinig nieuwe bezoekers een bezoek brachten vanaf 20:00 uur. Desondanks verliep alles gesmeerd en spreekt de organisatie van een geslaagde editie! 

Organisatie

De organisatie van 2017 bestaat uit: René Naus (voorzitter), Luke Franssen (marktmeester), Koos Hellenbrand, Piet Oomen, Henry Simons, Lieke Lalieu, Stijn Theulen en Marlie van den Elsen.

Editie 2017: Over ons
bottom of page