top of page
Foto-2016-4.jpg

Jaarmarkt 2016

vrijdag 29 juli 2016

Weer
De ochtend begon wat bewolkt en ook enkele kleine regenbui'tjes trokken over Meijel. Vanaf 13.00uur klaarde het op en trok het wolkendek open. De Jaarmarkt werd voorzien van een blauwe lucht en flink wat zon. De temperatuur bleef rond de 23 graden schommelen. In de avond koelde het snel af naar 17 graden.

Markt
Het aantal deelnemende marktlieden was dit jaar ruim 140, iets minder dan vorig jaar. Het vernieuwde centrum heeft een kleine aanpassing veroorzaakt, maar dit is opgelost door een stukje Pater Willemsplantsoen erbij te betrekken. Op enkele lege plekken na stond de markt goed vol en was vooral erg kleurrijk.

Fiets4Daagse
Vanwege de 25e editie van Meijel als startplaats van Fietsvierdaagse De Peel is in een vroeg stadium overleg geweest om deze twee evenementen soepel samen te laten verlopen. Dit is in uitvoering ook zo gebleken: 100% meewerking en elkaar juist versterkt.


Alexanderplein
Op het Alexanderplein waren de klimtoren en draaimolen erg in trek bij de kinderen. Elsa en Anna uit 'Frozen' vermaakten de jeugd met hun glittertattoos. Ook traden dit jaar weer enkele groepen van DéDé danceballet op. Het avondprogramma werd ingevuld door het duo Double Sound (voorheen programma De Zwaan) en traditioneel Die Heimat Kapelle met gezellige stemmingsmuziek.  
Presentator: Jo Basten


Kerk/Truijenhof
Net als vorig jaar werd ook de toren van de St. Nicolaaskerk opengesteld voor belangstellend publiek. Ruim 200 bezoekers maakten de tocht naar boven en genoten van het weide uitzicht. Bradnweer Meijel zorgde hierbij voor de coordinatie en veiligheid. Verder stonden op het pleintje bij de kerk de Wensambulance, de container van Brandveilig Limburg en het informatiepunt van Peelgeluk. Ook was het Peelpunt in de kerk geopend voor toeristische informatie over Meijel.


Horeca
De horeca in Meijel pakte ook dit jaar weer uit met verschillende live-acts: Op het harmonieterras speelden Double Sound en Die Heimat Kapelle, bij het Oranje Hotel 5 Men Out (partymuziek), Dj XXL in de buitendisco bij Nostalgie Eten&Drinken en coverband Khick bij de Vangrail.

Aantal bezoekers
Het aantal bezoekers wordt geschat op 9000, een evenaring met vorig jaar. Deze grote aantallen bezoekers kwamen gespreid tussen 16.00 en 22.30 uur, wat zorgde voor een gezellige drukte en weinig hinder. Het goede weer heeft hier zeker aan bijgedragen, dus de organisatie spreekt van een geslaagde editie!


Organisatie

De organisatie van 2016 bestaat uit: René Naus (voorzitter), Luke Franssen (marktmeester), Koos Hellebrand, Piet Oomen, Henry Simons en Lieke Lalieu.

Editie 2016: Over ons
bottom of page