top of page
Foto-2015-5.jpg

Jaarmarkt 2015

vrijdag 31 juli 2015

Weer
Na een regenachtige week beloofden de weergoden vanaf de dag van de Jaarmarkt beter weer. Dat is helemaal uitgekomen. Bij een strakblauwe lucht en een graad of 21 was het ideaal marktweer. Dit perfecte zomerweer bracht hierdoor veel mensen op de been waardoor het nog lang druk en gezellig was. Het koelde 's avonds wel wat af naar een graad of 16, maar het marktweer was prachtig.


Markt
Het aantal deelnemende marktlieden was dit jaar ruim 150, een hoger aantal dan de afgelopen jaren. De plaatsen werden dan ook goed gevuld, waardoor het parcours er vol en kleurrijk uitzag. Van zomerkleding tot boeken, van drones tot parfum, van rozenstruiken tot bellenblaas en van loempia's tot braadworst. Het stond er dit jaar allemaal.


Raadhuisplein
Nieuw was dit jaar het benutten van het Raadhuisplein. Door de verbouwing in de kern heeft geresulteerd tot meer ruimte voor marktkramen en activiteiten op dit plein. De Peelfontein werd als grote trigger in werking gesteld om 16.00uur door burgemeester Delissen zodat de markt hiermee was geopend. Dorpsoverleg Meijel en Medelo/IVN presenteerden zich aan het publiek.

Alexanderplein
Op het Alexanderplein stonden de kinderen centraal vanwege de verschillende attracties zoals de stormbaan, de draaimolen en de duizelingwekkende Girospace. De shows van DéDé danceballet en de modeshow van Fantasy Design vielen erg in de smaak. Die Heimat Kapelle sloot de avond traditiegetrouw af met gezellige stemmingsmuziek.  
Presentator: Jo Basten / DJ: Sam Hendriks

Kerk/Truijenhof
Voortbordurend op de voorbije jaren stelden ook de St. Nicolaaskerk als Peel- en dorpsmuseum Truijenhof zich open voor het publiek. Het beklimmen van de kerktoren was weer in trek om een wijds uitzicht over de Peel te verkrijgen. Ruim 140 bezoekers hebben hiervan gebruik gemaakt. De Brandweer presenteerde zich ook erg netjes met de Wensambulance, de oldtimer en de container van Brandveilig Limburg.

Horeca
De horeca in Meijel pakte ook dit jaar weer uit met verschillende live-acts: Op het harmonieterras speelde Die Heimat, bij het Oranje Hotel La Grange (60-70-80's), De foute vinylshow in de buitendisco bij Nostalgie Eten&Drinken, All Alone en Double Sound bij de Zwaan en coverband Solid-6 bij de Vangrail.

Aantal bezoekers
Het aantal bezoekers wordt geschat op 9000. Ruim meer dan de 6500 bezoekers van vorig jaar. Het goede weer heeft hier zeker aan bijgedragen, dus de organisatie spreekt van een geslaagde editie!

Organisatie
De organisatie van 2015 bestaat uit: René Naus (voorzitter), Luke Franssen (marktmeester), Koos Hellebrand, Piet Oomen, Henry Simons en Lieke Lalieu.

Editie 2015: Over ons
bottom of page