top of page
Jaarmarkt 2013

Jaarmarkt 2013

vrijdag 26 juli 2013

Weer
Het zomerweer in de week voorafgaand aan de markt hield gelukkig aan en het voorspelde noodweer bleef uit. Een klein buitje tijdens de voorbereidingen heeft weinig roet in het eten gegooid waarna om 16.00 uur (tijdens de opening van de markt) de zon flink begon te schijnen. Dit heeft niet meer opgehouden en met een strakblauwe lucht en een temperatuur van ongeveer 28 graden was het een zomerse editie.

Markt
Meer dan 130 marktlieden met een zeer gevarieerd aanbod stonden verspreid door het centrum van Meijel. Zij konden dit jaar weer prima zaken doen. Gevarieerd van een palingroker tot leren jassen en van loempia's tot sieraden. Bezoekers snuffelden tussen vele sieraden, zomerse kleding, slippers en kramen met Zuid-Amerikaanse en Aziatische artikelen. Ze genoten van een warme of koude hap en gingen hierna weer met volle tassen aan de armen huiswaarts, of streken neer op één van de gezellige terrassen.

Horeca
De horeca in Meijel bracht een zeer gevarieerd aanbod aan livemuziek op de terrassen. Het programma van 2013 was: Oranje Hotel: We Two, café Nostalgie: DJ Danny Dwaas en Luie Luuk, café De Zwaan: Double Sound / Hans Schijven / All Alone, café De Vangrail: KHICK.

Alexanderplein
De kinderen genoten weer van diverse luchtattracties, de draaimolen en entertainment van dansgroep Dédé Danceballet. Verder smulden ze van een lekker ijsje, een frietje of een drankje op het Harmonie-terras. Die Heimat Kapelle zorgde voor een gezellige muzikale afsluiter van een leuke dag.   
 
Kerk
Uniek tijdens deze editie was de openstelling van de St. Nicolaaskerk en educatief centrum Truijenhof. Hierdoor werd de bezoekers de kans gegeven Meijel als cultuurhistorisch dorp te ontdekken. Met name van de kerktoren als uitkijkpunt over de Peel is veel gebruik gemaakt. Meer dan 110 personen bekeken Meijel en omgeving (van Venlo tot Weert) vanaf 35 meter hoogte.

Aantal bezoekers
Ruim 8000 bezoekers vonden de weg naar Meijel. Alle betalende bezoekers maakten bovendien kans op een luchtballonvaart en een boodschappencheque bij Jumbo supermarkt Meijel. De prijsuitreiking vond dit jaar weer om 22.00 uur plaats op het Alexanderplein en is gepubliceerd op deze site en in het weekbericht voor Meijel.

Organisatie

Al met al een zeer tevreden organisatie over de editie van dit jaar: Voorzitter Johan Teeuwen, Piet Oomen, Koos Hellebrand, Danny Kömhoff, Henri Simons, René Naus en Lieke Lalieu maakten deze editie tot een succes.

Editie 2013: Over ons
bottom of page