top of page
Jaarmarkt 2012

Jaarmarkt 2012

vrijdag 27 juli 2012

Weer
Een editie die in het teken stond van de slechte weersvoorspellingen. Na een aantal hete zomerdagen zou de hemel openbreken tijdens de Jaarmarkt. Na een zomers begin van temperaturen boven de 25 graden kwam de bewolking om de hoek kijken waardoor het wat afkoelde. Gelukkig is de markt gespaard gebleven van een flinke regenbui, hoewel na afloop toch de voorspellingen uitkwamen. Geluk gehad dus!

Markt
Meer dan 130 marktlieden met een zeer gevarieerd aanbod stonden verspreid door het centrum van Meijel. Zij konden dit jaar weer prima zaken doen. Met name de eetgelegenheden en hobbyspullen waren in trek. Bezoekers snuffelden tussen vele sieraden, zomerse kleding, slippers en kramen met Zuid-Amerikaanse en Aziatische artikelen. Ze genoten van een warme of koude hap en gingen hierna weer met volle tassen aan de armen huiswaarts, of streken neer op één van de gezellige terrassen.

Horeca
De horeca in Meijel bracht een zeer gevarieerd aanbod aan livemuziek op de terrassen. Het programma van 2011 was: Oranje Hotel: We Two, café Nostalgie: DJ Danny, café De Zwaan: Double Sound, café De Vangrail: SOLID-6.


Alexanderplein
De kinderen genoten weer van diverse luchtattracties, de draaimolen en de grafittiworkshop bij Jeugdhonk De Ketter. Centraal op het plein werd doorlopend voor fantastisch entertainment gezorgd door dansgroep Dédé Danceballet. Verder smulden ze van een lekker ijsje, een frietje of een drankje op het Harmonie-terras. Die Heimat Kapelle zorgde voor een gezellige muzikale afsluiter van een leuke dag.

Aantal bezoekers
Ruim 8000 bezoekers vonden de weg naar Meijel. Alle betalende bezoekers maakten bovendien kans op een luchtballonvaart en een minuut gratis winkelen bij Jumbo supermarkt Meijel. De prijsuitreiking vond dit jaar weer om 21.30 uur plaats op het Alexanderplein en is gepubliceerd op deze site en in het weekbericht voor Meijel.

Organisatie

Al met al een zeer tevreden organisatie over de editie van dit jaar: Voorzitter Johan Teeuwen, Piet Oomen, Rian Vercoulen-Houben, Koos Hellebrand, Danny Kömhoff, Henri Simons, René Naus en de nieuweling Lieke Lalieu maakten deze editie tot een succes.

Editie 2012: Over ons
bottom of page