top of page
Fruit Stand

Jaarmarkt 2010

vrijdag 30 juli 2010

Weer
Een gezellige drukte, genietende kinderen op het attractieplein, volle terrassen en publiek met de nodige tassen aan de armen. En wat hadden we weer ongelooflijk veel geluk met het weer op vrijdag 30 juli!


Markt
Meer dan 130 marktlieden met een zeer gevarieerd aanbod stonden verspreid door het centrum van Meijel. Zij konden dit jaar weer prima zaken doen. Ook de Schoolstaat werd ? na een jaar afwezigheid ? weer dankbaar in de route opgenomen. Bezoekers snuffelden tussen vele sieraden, zomerse kleding, slippers en kramen met Zuid-Amerikaanse en Aziatische artikelen. Ze genoten van een warme of koude hap en gingen hierna weer met volle tassen aan de armen huiswaarts, of streken neer op één van de gezellige terrassen.

Het jeugdorkest van Harmonie Eendracht runde dit jaar ook een marktkraam. Zij boden een zomers assortiment Bolsiuskaarsen te koop aan, waarmee de verenigingskas gespekt werd.

Horeca
De horeca in Meijel bracht een zeer gevarieerd aanbod aan livemuziek op de terrassen. Het programma van 2010 was: Oranje Hotel: 7th Heaven, café Nostalgie: DJ Maurice, café De Zwaan: duo Pieter Karis en Riny Cortenbach, café De Vangrail: D.E.M., locatie Raadhuisplein: blaaskapel Die Heimat Kapelle.


Alexanderplein
Hoewel het Raadhuisplein in 2009 een prima uitvalsbasis was voor het attractiepark, was de organisatie blij het Alexanderplein weer in gebruik te kunnen nemen. Kinderen genoten weer van diverse luchtattracties. Centraal op het plein werd doorlopend voor fantastisch entertainment gezorgd door dansgroep Dédé Danceballet en majorettegroep De Mehlse Dörskes. De Mehlse Dörskes waren overigens ook op de markt te vinden achter een kraampje om geld in te zamelen voor hun Europese Kampioenschappen.

Aantal bezoekers
Ruim 9000 bezoekers vonden de weg naar Meijel. Alle betalende bezoekers maakten bovendien kans op één minuut gratis winkelen bij C1000 Meijel, een wooncheque t.w.v. ?250,- van Pluijm Wonen & Slapen, een dinerbon t.w.v. ?75,- van Nostalgie eten & drinken, een wooncheque t.w.v. ?150,- van Verstappen Wonen, een Aromatic gezichtsbehandeling van Schoonheidspraktijk Le Papillon en een waardecheque van ?50,- bij Reinier Optiek! De prijsuitreiking vond dit jaar een uurtje eerder plaats, om 21.30 uur. 

Organisatie

Nieuw dit jaar bij de organisatie was financiële man Piet Oomen. Verder de vaste krachten: Johan Theeuwen, Danny Kömhoff, Koos Hellenbrand, Peggy Brummans, Rian Houben en Charlotte Joosten. En uiteraard ondersteund door de rest van de leden van Harmonie Eendracht met hun partners, vrienden, familie en bekenden.

Editie 2010: Over ons
bottom of page