top of page
3 Jaarmarkt sfeer afstand.JPG

Jaarmarkt 2009

vrijdag 31 juli 2009

Weer
De organisatie van de Jaarmarkt was de weergoden weer dankbaar. Meijel was op vrijdag 31 juli zonovergoten, waardoor de bezoekers de zomerse markt kregen waarvoor ze gekomen waren. Het werd een geslaagde dag.

Markt
Bijna 135 marktlieden waren naar Meijel gekomen. Wethouder Frits Berben verrichtte rond de klok van 16.00 uur de opening op ludieke, Meijelse wijze; gehuld in heuze 'kievelpakken' werd een raceparcours al kievelend afgelegd. Vanwege de renovatie van het Alexanderplein was de indeling van de markt dit jaar iets anders. Het Raadhuisplein deed dienst als centraal punt en er was een kleine aanpassing in de marktroute. Waar normaal gesproken de route via het Alexanderplein de Schoolstraat in loopt, liep deze nu via het Raadhuisplein de Kerkstraat in. De marktlieden waren verder tevreden over de markt.


Horeca
Er was weer livemuziek bij alle café’s op de terrassen met voor ieder wat wils. Het warme weer zorgde ervoor dat er genoeg mensen dorst hadden en de terrassen dus goed vol zaten.  
Het programma: Oranje Hotel: Khick, Parties ‘R’ Us: Fandango, Café De Zwaan: Gas dur op mih Giel en Pieter, Nostalgie eten & drinken: Cold Turkey, Café de Vangrail: Rock d’House,  Locatie t.o. postkantoor: blaaskapel Die Heimat Kapelle.


Raadhuisplein
 Het Raadhuisplein, voor deze ene keer locatie van het attractiepark, stond in het teken van het thema Terug in de tijd! Aan kinderpret was geen gebrek. Kinderen konden gratis “Terug in de tijd” racen, vliegen of klimmen op de verschillende en weer spectaculaire attracties. Bij de gezellige kinderkraam was het voor kinderen altijd prijs! Het terras van Harmonie Eendracht werd goed bezocht, van waaruit de bezoekers de spetterende shows van Dédé Danceballet bewonderden.

Aantal bezoekers
Ongeveer 9.300 bezoekers vonden de weg naar Meijel. Alle betalende bezoekers maakten bovendien kans op één minuut gratis winkelen bij C1000 Meijel, een wooncheque t.w.v. €200,- van Pluijm Wonen & Slapen, een beautybon t.w.v. €100,- van Alizonne - preventieve en cosmetische geneeskunde, twee keer een groot boodschappenpakket van EM-TÉ Meijel, een dinerbon t.w.v. €75,- van Nostalgie eten & drinken en een uitgebreide gezichtsbehandeling van Schoonheidspraktijk Le Papillon.

Organisatie
Johan Theeuwen, Danny Kömhoff, Koos Hellenbrand, Peggy Brummans, Rian Houben, Herman Naus en Charlotte Joosten. Ondersteund door de rest van de leden van Harmonie Eendracht met hun partners, vrienden, familie en bekenden.

Editie 2009: Over ons
bottom of page